Dragon Fire Wings – De Ultieme Barbecue Ervaring!

Dit barbecue gerecht is bedoeld voor de waaghalzen onder ons die houden van een van een vurige hot wings! Deze kippenvleugels zijn bedekt met een ‘kruidige dragonfire saus’, die is gemaakt met een combinatie van pittige peper en specerijen.

De basis voor de saus is Frank’s RedHot (kun je krijgen bij Albert Heijn) een populaire cayennepepersaus die wordt gebruikt als smaakmaker in een verscheidenheid van gerechten. Het is een klassieke saus die al sinds de jaren 20 wordt geproduceerd door de Frank’s RedHot Original Cayenne Pepper Company.

Dragon fire wings barbecue hot wings pleuris heet-1

De saus is gemaakt van cayennepepers, azijn, water, zout en andere specerijen. Het is bekend om zijn scherpe smaak en wordt vaak gebruikt als dip voor kippenvleugels, maar ook als ingrediënt voor bijvoorbeeld marinades, sauzen, dips en Bloody Mary’s. Het is een van de meest populaire cayennepepersauzen in de Verenigde Staten en wordt vaak gebruikt als basis voor andere pittige sauzen.

Hier is het recept voor de Dragon Fire Wings!

Ingrediënten:

  • 24 kippenvleugels
  • 1/2 kopje bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel paprika
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder

Dragon Fire Sauce:

  • 1/2 kopje Frank’s RedHot saus, je kan ook Tabasco gebruiken.
  • 1/4 kopje honing
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 1 eetlepel tabasco saus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper

Bereiding:

  1. Verwarm de grill voor op medium-hoge hitte.
  2. Meng in een kom bloem, zout, paprika, en knoflookpoeder.
  3. Dompel de vleugels in de bloemmengsel, zorg ervoor dat de vleugels volledig bedekt zijn.
  4. Leg de vleugels op de grill en bak deze gedurende 25 minuten of totdat ze gaar zijn, draai de vleugels om halverwege het bakproces.
  5. Terwijl de vleugels grillen, maak de Dragon Fire saus door alle ingrediënten in een pan te mengen en te koken totdat de saus dik wordt. Laat afkoelen.
  6. Haal de vleugels van de grill en doe ze in een mengkom. Giet de Dragon Fire saus over de vleugels en meng totdat de vleugels volledig bedekt zijn.
  7. Leg de vleugels terug op de grill en bak gedurende nog 5 minuten of totdat de saus begint te karameliseren.
  8. Serveer warm en geniet van de kruidige smaak van de Dragon Fire Wings!

Als je de vleugels nog pittiger wilt maken, voeg dan een extra cayennepeper toe aan de saus of voeg extra Tabasco saus toe voordat je de vleugels serveert.

Pas op en eet smakelijk!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.