Het beste recept voor Tori no momo

Tori no momo, ook wel bekend als gegrilde kippenpoten, is een heerlijk en populair Japanse BBQ-gerecht. Het is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak. Dit recept voor Tori no momo is perfect voor een ontspannen avondje met vrienden en familie.

Achtergrondinformatie: Tori no momo is een veel voorkomend Japans gerecht dat populair is in restaurants en op straat. Het gerecht is eenvoudig en smaakvol, en de kippenpoten worden gegrild op houtskool, waardoor ze een rokerige en sappige smaak krijgen. De kippenpoten worden meestal op smaak gebracht met sojasaus, gember en knoflook, en kunnen worden geserveerd met rijst, salade of groenten.

Weetje: Wist je dat Tori no momo een populair gerecht is in Japanse izakaya’s? Izakaya’s zijn informele eetgelegenheden waar mensen na het werk samenkomen om te ontspannen en te genieten van lekker eten en drinken.

Ingrediënten:

  • 6 kippenpoten
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/4 kopje mirin
  • 1 eetlepel sake
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel olie

Stappenplan:

Stap 1: Maak de marinade door de sojasaus, mirin, sake, suiker, knoflook en gember in een kom te mengen. Zet opzij.

Stap 2: Leg de kippenpoten in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de kippenpoten volledig bedekt zijn met de marinade. Bedek de schaal met plasticfolie en laat minstens 30 minuten marineren.

Stap 3: Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Bestrijk de grillrooster met olie om te voorkomen dat de kippenpoten blijven plakken.

Stap 4: Haal de kippenpoten uit de marinade en leg ze op de grill. Gooi de resterende marinade weg. Grill de kippenpoten gedurende 8-10 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 5: Serveer de kippenpoten met rijst, salade of groenten.

Geniet van deze smaakvolle en sappige Tori no momo met vrienden en familie tijdens een gezellige BBQ-avond.

Reacties zijn gesloten.