Kip saté met een heerlijke pindasmaak

Zin in iets anders op je barbecue? Probeer deze heerlijke kip saté met pindasaus! De sappige kipspiesjes worden gecombineerd met een romige pindasaus voor een smaakexplosie. Volg ons eenvoudige recept en verras je gasten met deze heerlijke Aziatische smaken. Geef je barbecue een Aziatisch tintje met deze kip saté met pindasaus. Kip saté is een klassieker in de Aziatische keuken en is perfect voor een barbecue. Deze versie combineert malse kip met een smaakvolle pindasaus die je niet kunt weerstaan. Serveer de saté met wat gekookte rijst of noodles om het gerecht compleet te maken.

Stappenplan:

  1. Snijd de kipfilets in stukjes van ongeveer 2,5 cm.
  2. Rijg de kip op spiesjes en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de kipspiesjes ongeveer 8-10 minuten, of tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Meng in een pan de pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, limoensap, bruine suiker en sambal en verwarm op laag vuur tot een gladde saus.
  5. Serveer de kip saté met de pindasaus en garneer met wat gehakte pinda’s en verse koriander.

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in stukjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 kopje pindakaas
  • 1/2 kopje kokosmelk
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel sambal

Calorieën per 100 gram: 192 kcal

Reacties zijn gesloten.