Vurige Fajitas: Gegrilde kip met knapperige paprika en uien

“Vlammen Fajitas: Gegrilde kip met knapperige paprika en uien” is een heerlijk, kleurrijk en smaakvol gerecht, dat perfect is voor een zomerse barbecue of een gezellige maaltijd met vrienden en familie of wanneer het jou het best uitkomt. Het recept is eenvoudig en kan worden aangepast aan uw smaak met verschillende groenten en kruiden. Hierhonder staat beschreven hoe je het kan maken.

Fajitas van de barbecue

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in dunne plakjes gesneden
  • 2 grote paprika’s, in dunne reepjes gesneden
  • 2 uien, in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 2 eetlepels fajita kruiden (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Tortilla’s om te serveren
  • Eventueel koriander, avocado, salsa, kaas of sour cream om te serveren

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de kip, paprika’s, uien, knoflook, olijfolie, fajita kruiden, zout en peper. Roer goed zodat alles goed bedekt is met de marinade. Laat het minstens een uur of het liefst een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de barbecue of grillpan. Leg de kip, paprika’s en uien op skewers of op een rooster en grill ze gedurende 10-15 minuten, of tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn.
  3. Serveer de gegrilde kip, paprika’s en uien op warme tortilla’s met eventueel koriander, avocado, salsa, kaas of sour cream.

Weetje: Fajitas zijn oorspronkelijk afkomstig uit Tex-Mex keuken, waar ze bedacht werden door Texaanse veehandelaars. De naam “fajita” komt van het Spaanse woord “faja”, wat “riem” of “band” betekent, en verwijst naar de riemen van vlees die vroeger gebruikt werden voor het gerecht, zoals bavette of flank.

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.