Yakiniku – Japanse BBQ

Yakiniku is een Japans gerecht dat ook bekend staat als “Japanse BBQ”. Het is ontstaan ​​in de jaren 1800 in Korea en werd later populair in Japan. Het gerecht bestaat uit gegrilde stukjes vlees, groenten en rijst geserveerd met een speciale saus.

Weetje: Yakiniku betekent letterlijk “gegrild vlees” in het Japans.

  • Geschatte kosten: Ongeveer € 15-20 voor 4 personen.
  • Calorieën: Ongeveer 500-600 calorieën per portie.
  • Bereidingstijd: Ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 500 gram vlees (rundvlees, varkensvlees, kip of een combinatie daarvan)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rijst
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sake
  • 1 eetlepel mirin
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sesamolie
  • zout en peper naar smaak

Stappenplan:

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes en marineer het in een mengsel van sojasaus, sake, mirin, suiker en sesamolie. Zet het vlees minstens 30 minuten in de koelkast om te marineren.
  2. Snijd de courgette, paprika en ui in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verwarm de grillpan of BBQ voor op hoog vuur.
  5. Rijg het vlees, courgette, paprika en ui afwisselend aan spiesjes.
  6. Grill de spiesjes ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot het vlees gaar is.
  7. Serveer de Yakiniku met de gekookte rijst en de saus.
  8. Voor de saus: meng sojasaus, sake, mirin en suiker in een kom en verwarm het in een pannetje. Laat het mengsel zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Voeg de gehakte knoflook toe en laat het nog een minuutje koken.

Geniet van je heerlijke Yakiniku gerecht!

Reacties zijn gesloten.