Zoete en pittige kippenvleugels van de BBQ

Verander je BBQ-spel met deze heerlijke kippenvleugels met honing-mosterdsaus. Kippenvleugels zijn een klassieker op de barbecue en dit recept geeft ze een zoete en pittige draai. De honing-mosterdsaus is gemakkelijk te maken en geeft de kippenvleugels een heerlijke smaak. Deze kippenvleugels zijn perfect als voorgerecht of als onderdeel van een hoofdmaaltijd.

Stappenplan:

  1. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  2. Kruid de kippenvleugels met zout en peper en leg ze op de grill. Grill ze ongeveer 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn.
  3. Maak ondertussen de honing-mosterdsaus door mosterd, honing, azijn, knoflookpoeder, zout en cayennepeper te mengen in een kom.
  4. Haal de kippenvleugels van de grill en laat ze iets afkoelen.
  5. Bestrijk de kippenvleugels met de honing-mosterdsaus en leg ze terug op de grill.
  6. Grill de kippenvleugels nog 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin zijn en de saus licht gekarameliseerd is.
  7. Serveer de kippenvleugels met extra honing-mosterdsaus als dip.

Ingrediënten:

  • 1kg kippenvleugels
  • Zout en peper
  • 1/2 kopje mosterd
  • 1/4 kopje honing
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper

Calorieën per 100 gram: 234 kcal

Reacties zijn gesloten.