Blumill Kamado BBQ Egg – Een must-have voor elke BBQ liefhebber

Kamado’s zijn al lange tijd een populaire keuze onder barbecue-enthousiastelingen. Hun veelzijdigheid, duurzaamheid en uitstekende warmtebehoud en -verdeling maken ze een favoriet onder liefhebbers van het grillen en roken van vlees en andere gerechten. Maar soms is het formaat van traditionele kamado’s te groot voor de behoeften van kleinere gezelschappen. Dit is waar de kleine kamado’s in beeld komen. Deze compacte versies van de traditionele kamado zijn perfect voor kleinere huishoudens of bijeenkomst.en en bieden nog steeds dezelfde kwaliteit en functionaliteit als hun grotere tegenhangers.

Ik heb onlangs de Blumill Kamado BBQ Egg aangeschaft en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van deze houtskoolbarbecue. Hier zijn mijn bevindingen:

De BluMill BBQ Egg is een multifunctionele 4-in-1 grill die is ontworpen met een combinatie van traditioneel Japans keramiek en moderne functionaliteit. Dankzij het gebakken en geglazuurde keramiek in Japanse stijl behoudt de grill de warmte optimaal, wat resulteert in een constante temperatuur van 110 graden tot 370 graden. Met de handige deksel met bamboe handvat wordt de warmte nog beter geïsoleerd.

Deze veelzijdige barbecue fungeert niet alleen als een gewone grill, maar ook als een heteluchtoven. Hierdoor kunt u genieten van gelijkmatig gegaard voedsel met een heerlijke smaak. Het ventilatierooster boven- en onderaan, samen met de handige temperatuurmeter, geeft u volledige controle over de temperatuur, zodat u uw gerechten precies naar wens kunt bereiden.

Met de BluMill BBQ Egg kunt u veel meer dan alleen grillen. U kunt deze grill ook gebruiken om te stomen, koken, bakken en slowcooken. Het is met name ideaal voor slowcooking, omdat u op lage temperaturen voedsel langzaam kunt garen, wat resulteert in een intense rooksmaak.

Voordelen:

  • Het keramische materiaal zorgt voor een uitstekende warmtebehoud en -verdeling, waardoor het vlees gelijkmatig wordt gegaard.
  • Het compacte formaat van 13 inch is ideaal voor kleine tot middelgrote gezelschappen, perfect voor een gezellige barbecue met familie en vrienden.
  • Het grillrooster is gemaakt van roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid en eenvoudig schoonmaken.
    De temperatuur kan nauwkeurig worden geregeld dankzij de luchtstroomregeling en het ventilatiesysteem.

Nadelen:

  • Het kleine formaat kan een nadeel zijn voor grote groepen, aangezien er niet veel ruimte is om veel vlees tegelijk te bereiden.
  • Het gewicht van de barbecue is vrij zwaar, waardoor hij niet zo gemakkelijk te verplaatsen is als sommige andere barbecues.

Conclusie:

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn aankoop van de Blumill Kamado BBQ Egg. Het is een perfecte barbecue voor kleine tot middelgrote gezelschappen en de keramische constructie zorgt voor een uitstekende warmtebeheersing en -verdeling. Ik zou deze barbecue zeker aanbevelen aan elke BBQ-liefhebber die op zoek is naar een compacte en duurzame houtskoolbarbecue.

Bekijk de Blumill Kamado hier

Reacties zijn gesloten.