Cajun-klap: Pittige gegrilde kip met een Creoolse kruidenrub

Cajun-klap: Pittige gegrilde kip met een Creoolse kruidenrub is een gerecht met een explosie van smaken uit de Cajun keuken. Deze kip is zo pittig en smaakvol dat je zal watertanden van de geur alleen al.

Hier is hoe u het kunt maken:

Ingrediënten:

  • 4 kipdijen of -kippenbouten
  • 2 eetlepels Cajun kruiden (of naar smaak)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de Cajun kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zwarte peper, olijfolie en zout. Voeg de kipdijen of -kippenbouten toe en masseer de marinade goed in de kip. Laat het minstens een uur of het liefst een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de grill of barbecue. Grill de kip gedurende 15-20 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
  3. Serveer de gegrilde kip met eventueel rijst, aardappelen of een salade.

Weetje: Cajun keuken is afkomstig uit de staat Louisiana, USA en is ontstaan door de Franstalige Acadianen die daarheen emigreerden uit Canada. Cajun kruiden zijn een unieke mengeling van kruiden, specerijen en specifieke groenten die specifiek zijn voor de Cajun keuken. Cajun kruiden zijn vaak pittig en zijn een must-have voor iedereen die houdt van een beetje pit in hun eten.

Reacties zijn gesloten.