Chimichurri Sizzle Burger met Picanha!

Picanha is een populair stuk vlees dat veel op de barbecue wordt gelegd in Latijns Amerikaanse landen. De Picanha is een stuk vlees afkomstig van de runderstaart en wordt gekenmerkt door een dikke laag vet aan de bovenkant. Die vet laag maakt het vlees nou juist zo smaakvol, de Picanha wordt meestal gegrild op hoge temperatuur en geserveerd in dikke plakken. Het wordt vaak gekruid met zout en specerijen voordat het op de grill wordt gelegd, wat zorgt voor een smaakvolle en sappige bite.

Chimchurri Sizzle Burger

 

 

 

 

Waar koop je Picanha of Runderstaart?

In Nederland ederland kan je Picanha wellicht vinden bij een speciaalzaak voor vlees of bij een slager die vlees uit Zuid-Amerika verkoopt. Je kunt ook proberen of een groot supermarktketen het in het assortiment heeft. Als je het niet kunt vinden, kun je wellicht een ander stuk rundvlees gebruiken, zoals entrecôte of ribeye, dat lijkt qua structuur en smaak enigszins op picanha.Als je Picanha wil proberen tijdens je eerste volgende barbecueavontuur, zorg er dan voor dat je het vlees goed kruidt voordat je het op de grill legt. Picanha is een lekkere en speciale traktatie voor een barbecuefeestje met vrienden of gewoon om er gewoon zelf van de te genieten!

Recept samengevat; Hamburgerbroodje met een blaadje sla en een plakje gegrilde tomaat. Leg daarbovenop een plakje picanha en een plakje gegrilde ui. Sprenkel wat chimichurri saus over het vlees en sluit het hamburgerbroodje.

Om een hamburger met chimichurri en picanha te maken, kun je het volgende recept proberen:

Ingrediënten:

 • ‌250 gram picanha, in dikke plakken gesneden
 • ‌2 hamburgerbroodjes
 • ‌2 eetlepels chimichurri saus
 • ‌1 tomaat, in plakjes gesneden
 • ‌1 kleine rode ui, in plakjes gesneden
 • ‌2 blaadjes sla

Instructies:

 1. ‌Verwarm de grill op hoge temperatuur.
 2. ‌Kruid de plakken picanha met zout en specerijen naar smaak.
 3. ‌Leg de plakken picanha op de grill en grill ze gedurende ongeveer 3-4 minuten per kant, of totdat het vlees gaar is en een mooie grillstreep heeft.
 4. ‌Rooster ondertussen de hamburgerbroodjes op de grill totdat ze licht geroosterd zijn.
 5. ‌Leg de tomaatplakjes en uienplakjes op de grill en grill ze gedurende ongeveer 1-2 minuten per kant, of totdat ze licht geroosterd zijn.
 6. ‌Beleg de onderkant van elk hamburgerbroodje met een blaadje sla en een plakje gegrilde tomaat. Leg daarbovenop een plakje picanha en een plakje gegrilde ui. Sprenkel wat chimichurri saus over het vlees en sluit het hamburgerbroodje.

‌Serveer de burgers warm en geniet ervan!

‌Alternatief: Als je geen grill hebt, kun je de picanha ook in een koekenpan op het fornuis bereiden.

 

Reacties zijn gesloten.