De drie meest verkochte rookovens van dit moment.

Misschien je wel enthousiast geworden na het eten van gerookte zalm. En wil je dolgraag aan slag met het zelf roken van een zalm. Dan heb je natuurlijk een rookoven nodig die dat voor je gaat doen. Een rookoven is geen barbecue maar een ‘kooktool’ an sich. Veel mensen bij een rookoven toch onterecht aan vuur. Dit terwijl het enige vuur wat aan het rookproces van pas komt is tijdens het aansteken van de rookmot. Hieronder de drie meest verkochte rookovens met elk zijn kwaliteiten.

Nummer 1: De kitchen basics rookoven deluxe 

rookoven deluxe kitchen basiscs

De Rookoven Deluxe van Kitchen Basics is de meest verkochte rookoven van Nederland. De rookoven heeft een rooster en 2 branders. De ventilatie en de branders zijn heel precies af te stellen. De rookoven is gemaakt van roestvrijstaal en werkt op spiritus. De spiritus kan in de branders gebruikt worden. Het grote voordeel van deze Kitchen Basics rookoven Deluxe is dat hij natuurlijk heel praktisch is en klein van formaat.

 

Nummer 2: De Monzana barbecue / rookoven. 

De Monzana rookoven / barbecue spreekt voor zich. Het voordeel van deze rookoven is dat hij te gebruiken is als rookoven en als barbecue. Je kan de rookoven opbouwen tot rookoven of tot barbecue. Er zit een luchtschroef op de rookoven waardoor de temperatuur nauwkeurig te regelen valt. De temperatuur is overigens ook af te lezen van de geïntegreerde thermometer in de deksel van de rookoven. Om het vuur aan te steken of as te verwijderen kan de onderste deur gemakkelijk opengemaakt worden. Handig! De rookoven is voorzien van grote grepen waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen.

 

Monzana Barbecue-ROKER-Grill-OvenNummer 3: 2-L Home & Garden XXL Rookoven – 110x48x28 cm – 9 verdiepingen

Alles draait om capaciteit bij deze rookoven van Home & Garden heeft maar liefst 8 verdiepingen. De rookoven is gemaakt van verzinkt staal, stevig! en wordt geleverd met een hoop accessoires. Ook heel handig wat zo hoef je niet alles er nog bij te kopen. Handig is het glazenvenster waarmee buitenaf het rookproces gevolgd kan worden. Uiteraard is de rookoven voorzien van een professionele nauwkeurig thermometer zodat je snel aan knoppen kan draaien indien nodig. Welke accessoires krijg je er allemaal standaard bij? 6 rekken voor vlees of vis. 3 spiesen voor vlees en vis, 10 vleeshaken,  1 mini plateau, 1 lekplateau,  1 uitneembare stookbak. Zo kun je direct aan de slag!

 

 

Geef een reactie