Gegrilde varkensvleesspiesjes met ananas

Gegrilde varkensvleesspiesjes met ananasVarkensvlees op de schop – Gegrilde varkensvleesspiesjes met ananas

Deze varkensvleesspiesjes met ananas zijn een heerlijke en frisse toevoeging aan je barbecue menu. Het zoete van de ananas combineert perfect met het hartige van het varkensvlees. Een simpel maar smakelijk gerecht!

Weetje: Ananas bevat een enzym genaamd bromelaïne, wat kan helpen bij de spijsvertering en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Daarnaast bevat ananas veel vitamine C en mangaan.

Ingrediënten:

  • 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
  • 1 verse ananas, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • houten spiesjes, geweekt in water

Stappenplan:

  1. Rijg de varkensvleesblokjes en ananas afwisselend aan de houten spiesjes.
  2. Meng de rode ui, knoflook, olijfolie, limoensap en paprikapoeder in een kom.
  3. Bestrijk de varkensvleesspiesjes met het mengsel en bestrooi met zout en peper.
  4. Leg de spiesjes op de barbecue en grill ongeveer 10-15 minuten, regelmatig draaiend, totdat het vlees gaar is.
  5. Serveer de varkensvleesspiesjes met ananas en geniet!

Kosten: Dit gerecht kost ongeveer €12,- voor 4 personen.

Calorieën: Dit gerecht bevat ongeveer 250 calorieën per portie.

Reacties zijn gesloten.