Gegrilde varkensvleeswraps met een pittige saus

Deze pittige varkensvleeswraps zijn perfect voor een zomerse barbecue en ideaal om te delen. Het varkensvlees wordt gegrild en vervolgens geserveerd in warme tortillawraps met een pittige saus en frisse groenten. Heerlijk!

Weetje: Paprika’s bevatten veel vitamine C en zijn goed voor de spijsvertering. Het eten van pittig voedsel kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen.

Ingrediënten:

  • 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
  • 8 tortillawraps
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el sriracha saus (of naar smaak)
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Stappenplan:

  1. Rijg de varkensvleesblokjes aan de houten spiesjes en bestrooi met zout en peper.
  2. Meng de olijfolie, honing, sriracha saus, knoflook en limoensap in een kom.
  3. Bestrijk de varkensvleesspiesjes met het mengsel en laat marineren voor minimaal 30 minuten.
  4. Leg de spiesjes op de barbecue en grill ongeveer 10-15 minuten, regelmatig draaiend, totdat het vlees gaar is.
  5. Verwarm de tortillawraps volgens de verpakking.
  6. Serveer de varkensvleesblokjes in de warme tortillawraps met de rode en gele paprika, rode ui en eventueel extra pittige saus.

Kosten: Dit gerecht kost ongeveer €15,- voor 4 personen.

Calorieën: Dit gerecht bevat ongeveer 400 calorieën per portie.

Reacties zijn gesloten.