Gemarineerde en geglazuurde varkensribbetjes

Sticky varkensribbetjes zijn een klassieker op de barbecue en altijd een hit bij gasten. Deze ribbetjes zijn gemarineerd in een zoete en kruidige saus en vervolgens geglazuurd voor een heerlijk kleverig resultaat. Bereid je voor op een vingerlikkend goed gerecht!

Weetje: Wist je dat varkensribbetjes een van de meest populaire vleessoorten zijn op de barbecue? Ze zijn zacht, smaakvol en perfect om te marineren en langzaam te garen.

Ingrediënten:

  • 1,5 kg varkensribbetjes
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje honing
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/4 kopje appelciderazijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper

Stappenplan:

  1. Meng de bruine suiker, honing, sojasaus, appelciderazijn, knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper in een kom tot een marinade.
  2. Leg de varkensribbetjes in een grote ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Zorg dat de ribbetjes aan beide zijden bedekt zijn.
  3. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat marineren in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht.
  4. Verwarm de barbecue voor op medium temperatuur.
  5. Leg de varkensribbetjes op de barbecue en grill ongeveer 30-40 minuten, regelmatig draaiend en bedruipend met de marinade, totdat ze gaar zijn.
  6. Haal de ribbetjes van de barbecue en laat ze 5 minuten rusten.
  7. Glazuur de ribbetjes met extra marinade en serveer met frisse salade en aardappelsalade.

Kosten: Dit gerecht kost ongeveer €20,- voor 4 personen.

Calorieën: Dit gerecht bevat ongeveer 600 calorieën per portie.

 

Reacties zijn gesloten.