Hamburgers met Bacon en Ei van de BBQ!

Een bacon ei hamburger van de barbecue is een heerlijk en makkelijk te maken op de barbecue. Dit recept is ideaal voor een barbecue feestje met vrienden of als je gewoon zin hebt in iets speciaals. De combinatie van het gegrilde rundergehakt en het knapperige spek en het gebakken ei zorgen voor een smaakexplosie in je mond! Dit recept is makkelijk aan te passen naar je eigen smaak, bijvoorbeeld door de groenten of sauzen toe te voegen. Met dit recept zul je zeker indruk maken op je gasten tijdens je volgende barbecuefeestje.

Er zijn verschillende soorten vlees die geschikt zijn voor het maken van hamburgers op de barbecue. Rundergehakt is een populaire keuze omdat het sappig en smakelijk is en gemakkelijk te vinden is in de supermarkt. Andere soorten vlees die ook goed geschikt zijn voor hamburgers op de barbecue zijn, lamsgehakt of kipgehakt.

Bacon ei hamburger van de barbecueLees hier hoe je deze heerlijke hamburger maakt;

Ingrediënten:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 hamburgers van rundergehakt
  • 8 plakjes bacon
  • 4 eieren
  • Ketchup, mosterd, mayonaise (naar smaak)
  • Sla, tomaat, ui (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill voor op medium-hoge temperatuur.
  2. Bak de bacon in een koekenpan totdat hij knapperig is.
  3. Klop de eieren in een kom en bak ze in de koekenpan totdat ze stevig zijn.
  4. Maak de hamburgers klaar voor op de grill door ze te vormen en te marineren in een mengsel van olie, knoflook, peterselie en zout.
  5. Grill de hamburgers en de hamburgerbroodjes gedurende ongeveer 4-5 minuten per kant totdat ze gaar zijn.
  6. Beleg de hamburgerbroodjes met de hamburgers, de bacon, de eieren, sla, tomaat en ui. Serveer met ketchup, mosterd en mayonaise naar smaak.

Eet smakelijk!

Reacties zijn gesloten.