Heerlijke Tandoori: Gemarineerde kipsateetjes met Indische kruiden

Heerlijke Tandoori: Gemarineerde kipsateetjes met Indische kruiden is een smaakvol en authentiek gerecht uit de Indische keuken dat een perfecte combinatie van smaken en aroma’s biedt. De marinade, waarin de kip wordt geweekt, bestaat uit een combinatie van kruiden en specerijen zoals kurkuma, komijn, gember, knoflook, yoghurt en citroensap. Deze ingrediënten geven de kip een unieke smaak en een heerlijke geur. De kip wordt vervolgens gegrild of gebakken in een tandoor, een traditioneel Indisch oven, waardoor het een knapperige buitenkant krijgt en een sappig binnenkant behoudt. Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht, en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood.

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1/4 kopje yoghurt
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 1 eetlepel knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tandoori kruiden
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel cayennepeper
  • 1/2 eetlepel komijnpoeder
  • 1/4 eetlepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Bamboo skewers

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de yoghurt, gember, knoflook, tandoori kruiden, kurkuma, cayennepeper, komijnpoeder, nootmuskaat, zout en peper. Voeg de kipblokjes toe en meng alles goed zodat de kip goed bedekt is met de marinade. Laat het minstens een uur of het liefst een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de grill of barbecue. Leg de kipblokjes op de bamboo skewers. Grill de kip skewers gedurende 8-10 minuten, of tot de kip gaar is.
  3. Serveer de kip skewers met eventueel rijst, naanbrood of een salade.

Weetje: Tandoori kip is oorspronkelijk afkomstig uit de Punjabi keuken van Noord-India. De naam “Tandoori” verwijst naar de traditionele tandoor-oven waarin de kip wordt gegrild. De kleur van de kip komt van het gebruik van kleurenpigmenten zoals kurkuma of saffraan.

 

Reacties zijn gesloten.