Jamaicaanse Kip: Smakelijke en pittige gegrilde kip met een Jamaicaanse marinade

Jamaicaanse kip: Smakelijke en pittige gegrilde kip met een Jamaicaanse Kip marinade” is een gerecht dat iedereen zal laten watertanden. De kruidige, pittige en zoete smaken van de marinade samen met de gegrilde kip maakt dit een onvergetelijke ervaring voor je smaakpapillen. Zo kun je dit recept maken;

Gegrilde kip met Jamaicaanse marinade

Ingrediënten:

  • 4 kipdijen of -kippenbouten
  • 2 eetlepels Jamaicaanse kruiden
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de Jamaicaanse kruiden, knoflookpoeder, gemberpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zwarte peper, olijfolie, honing en zout. Voeg de kipdijen of -kippenbouten toe en masseer de marinade goed in de kip. Laat het minstens een uur of het liefst een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de grill of barbecue. Grill de kip gedurende 15-20 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
  3. Serveer de gegrilde kip met eventueel rijst, aardappelen of een salade.

Weetje: Jerk kruiden komen oorspronkelijk uit Jamaica, waar het gebruikt werd om vlees te conserveren door het te marineren in een mengsel van specerijen en kruiden. De term “jerk” verwijst naar de manier waarop het vlees gemarineerd wordt, door het te “jerken” of te prikken met een vork zodat de marinade dieper in het vlees kan trekken. De kruidenmix bevat vaak kruiden zoals knoflook, gember, uien, cayennepeper, komijn, kaneel en allspice.

Reacties zijn gesloten.