Kip Masala Kebab

Dit gerecht combineert de smaken van de Indiase keuken met de sappige smaak van gegrilde kip. De kruidenmix van masala geeft de kip een rijke en pittige smaak, terwijl de yoghurtmarinade ervoor zorgt dat de kip heerlijk mals blijft. Dit is een perfect gerecht voor een zomerse barbecue en zal zeker indruk maken op je gasten.

Ingrediënten:

  • 1 kg kipfilet
  • 1 kopje yoghurt
  • 2 eetlepels masala kruidenmix
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gemberpasta
  • 1 eetlepel knoflookpasta
  • Zout naar smaak
  • Paprika, tomaat en ui voor het opdienen

Stappen:

  1. Meng de yoghurt, masala kruidenmix, citroensap, gemberpasta, knoflookpasta en zout in een kom.
  2. Snijd de kipfilets in stukjes van ongeveer 2-3 cm.
  3. Voeg de stukjes kip toe aan de marinade en meng goed. Dek af en zet minstens 2 uur (of ’s nachts) in de koelkast om te marineren.
  4. Rijg de kip aan de spiesen en grill de kebabs op de barbecue tot ze gaar zijn (ongeveer 10-12 minuten).
  5. Serveer op een bedje van gegrilde paprika, tomaat en ui.

Kosten: Gemiddeld
Calorieën: 220 per portie

Reacties zijn gesloten.