COWBOY Elektrische Fiets Test

Elektrische fietsen je ziet tegenwoordig overal. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat elektrische fietsen en perfect vervoersmiddelen is het drukke  stedelijke gebied van Nederland. Bovendien geen elektrische fietsen meer en meer bereikbaar te worden voor toenemende aanbod op de markt. Daar komt bij dat elektrische fietsen in begin natuurlijk erg duur waren maar langzamerhand meer bereikbaar worden voor het grotere publiek. Dit betekent natuurlijk dat tegen mensen met een elektrische fiets zullen gaan verplaatsen met als gevolg dat het druk op het wegennet afneemt, met als bijkomstigheid de leefbaarheid in steden toeneemt en milieu minder wordt belast. Alleen maar positieve bijeffecten dus. Op ten duur zal er wel nagedacht moeten worden over het verbeteren van infrastructuur die geschikt is om elektrische fietsen te faciliteren. daarbij moet gedacht worden aan verrot slimme oplaadpunten voor elektrische fietsen.

 

cowboy elektrische fiets review test

Hippe Belgische technologie

Vandaag hebben wij om elektrische fiets testen Ik weet het het is een keer wat anders dan een barbecue maar niet minder leuk. soms lijkt het dat we eigenlijk maar twee grote spelers in Nederland kennen op gebied van elektrische fiets is maar dat is natuurlijk onzin. Er zijn nog meer merken dan alleen Amslod en Stella. De elektrische fiets die we vandaag testen is van Belgische makelij met de opvallende naam COWBOY. De COWBOY is in onze optiek de meest moderne elektrische fiets van het moment. Belgische stad COWBOYs tweedehandsmarkt met een e-bike elektrische fiets speciaal ontworpen voor stadsverkeer en combineert slimme technologie met een bijzonder opvallend ontwerp. Het bedrijf COWBOY is in 2017 opgericht in Brussel in 2018 haalde het bedrijf een investering binnen van 10 miljoen euro om hiermee het elektrische fiets merk COWBOY verder uit te bouwen.

Exclusief online verkoop

De verkoop van fietsen verloopt net als bij VANMOOF via de eigen website van COWBOY. Het doel van de oprichters van COWBOY was om en opwinden opwindende elektrische fiets te ontwikkelen voor het hedendaags stadsverkeer. Als wij aan hypermoderne elektrische fietsen denken denken we als snel aan Riese en Muller, Strömer en natuurlijk het Nederlandse hippe VANMOOF. De VANMOOF is van Nederlandse makelij is je zou kunnen zeggen dat de COWBOY de Belgische equivalent is van de VANMOOF. stuur ik ook niet interessant gaan kijken waar deze fietsen onderling verschillen. Dat is precies wat we gaan doen in deze review we gaan kijken waar deze fiets onderling verschillen en kijken welke fiets de beste hippe elektrische fiets aankoop is van dit moment.

Zoals eerder aangegeven is de COWBOY een fiets van Belgische makelij. VANMOOF is inmiddels ruim 10 jaar te verkrijgen in Nederland en was er natuurlijk wat eerder dan de COWBOY. Als je goed naar de koude kijkt dan kun je zien dat ze inspiratie deels van de VANMOOF hebben. de Belgen hebben zich laten inspireren door Nederlandse design van de VANMOOF. Dat valt natuurlijk instantie op aan het sportieve uiterlijk van de COWBOY fiets zonder afbreuk doen aan de klassieke geometrie van van een fiets.dat met name direct opvalt als je ervan COWBOY uitpakt is de futuristische verlichting op de fiets zelf. de voor en achterkant in een smalle LED met melkglas gemonteerd die voor me zonder uiterlijk zorgen en bovendien goed opvallen. Een ander opvallend detail waar wij van gecharmeerd zijn is het actieve remlicht op de fiets. Het achterlicht licht rood op zodra de rem wordt ingeknepen wat zorgt voor een beetje extra veiligheid. Goed bedacht. De fiets is uitgevoerd in een mat zwarte uitvoering die sjiek oogt.

cowboy elektrische fiets review test

Een ander opvallend detail is het ontbreken van een ketting. Daarvoor in de plaats is gekomen een riem. Riem nee niet zo’n ding dat je om je broek doet maar een soort snaar met tanden erin het uit is duurzame materiaal kevlar. Deze riemen of belts we steeds vaker op fietsen. De riemen zijn onderhoudsvrij en hoeven niet gesmeerd te worden. Ideaal dus.  wat water COWBOY fiets uniek maakt is de volledige besturing via App. Het lijkt natuurlijk leuk bedacht maar in de praktijk kun je nogmaals tegen problemen aanlopen. bijvoorbeeld als je smartphone bent vergeten of als de batterij van de smartphone leeg is dan kun je fiets dus niet bedienen. Tijd om wat te zeggen over hoe de fiets fietst. Het zal je wel zijn opgevallen dat de COWBOY een sportieve zit heeft  die niet iedereen zal aanstaan. eiken ons voorstellen dat spel jongeren een goed overweg kunnen met de fiets maar dat ouderen echt problemen zullen ondervinden aan de geometrie die nogal ‘racey’ aandoet.

cowboy elektrische fiets review test

Perfect getunede naafmotor

De elektrische ondersteuning van de fiets gerealiseerd door het gebruik van een naafmotor.  Een naafmotor is een motor die zich bevindt in een van de naven van de velg van de fiets. Dit heeft als nadeel dat de fiets vaak als schokkerig reageert op het gas. Bij een middenmotor zie je steeds meer op fietsen en hebben over het algemeen en wat subtieler overbrenging. Toch waren wij verrast nadat we met de COWBOY een rondje hadden gereden. De elektrische ondersteuning van de fiets is super precies en voelt totaal niet schokkerig of aarzelend aan en geeft je een zeker gevoel. De acceleratie van stilstand bij een rood stoplicht brengt je snel op snelheid zonder van de fiets getrokken te worden. De motor geeft je het gevoel van een middenmotor dankzij perfect tuning. 

Erg knap hoe COWBOY deze motor zo subtiel weet aan te sturen. Je vergeet bijna dat fiets een naafmotor heeft. Wij vermoeden dat het zit in een aansturing van de motor die wordt aangestuurd door nauwkeurige software. De fiets is afgesteld op 25 km uur maximale toegestane snelheid in Nederland. Maar omdat je op zo’n snelle fiets zit verwacht je eigenlijk wel iets harder te kunnen dan 25 kilometer per uur.

cowboy elektrische fiets review test

Genoeg juice in de accu

De accu van de fiets is volledig geïntegreerd in de verticale buis op het zadel zit.  Bovendien is de accu afkoppelbaar. Dit is natuurlijk vooral handig wanneer de fiets accu wil opladen zonder dat je hele fiets mee moet nemen op kantoor.  een volle accu heeft ongeveer 360 uur aan capaciteit de tijd in de praktijk ruim voldoende om 50 a 70 km op snelheid te fietsen. helemaal prima dus. 

De COWBOY fiets inmiddels te koop voor het bedrag van €1990.  en is alleen te verkrijgen via internet. COWBOY is wel bezig op een aantal winkels te openen in Nederland. Dit is natuurlijk wel zo handig om te kunnen fietsen ook geprobeerd worden.  al met al zijn we heel heel enthousiast over het ontwerp van een COWBOY elektrische fiets Het mag duidelijk zijn dat de VANMOOF er een geruchten concurrent heeft hij gekregen. Dat kan natuurlijk geen kwaad. 

Nog even alle specificaties van de COWBOY op een rij

  • De fiets heeft een bereik van 70 km maximaal in de praktijk op de vaker hier op 5 km volle bak.
  • De afneembare accu leeg 2. 4 kilogram en bijzonder licht
  • De accu is een capaciteit van 360 watt uur aan 10 ampère.
  • De batterij van de COWBOY is opgeladen in 3,5 uur.
  • Het gewicht van de fiets met accu bedraagt slechts 16 kilogram en  en is daarmee een lichtgewicht in zijn klasse.
  • Prijs 1990 euro

Bestellen kan via cowboy.com

Geef een reactie