Pulled Pork Sandwiches

Deze pulled pork sandwiches zijn een klassieker op de barbecue. Het varkensvlees wordt langzaam gegaard en daarna uit elkaar getrokken tot heerlijk mals en smaakvol vlees.

Ingrediënten:

  • 1 kg varkensschouder
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el zout
  • 1 tl peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 kopjes barbecuesaus
  • 8 hamburgerbroodjes

Stappenplan:

  1. Meng het paprikapoeder, de bruine suiker, het zout en de peper in een kom.
  2. Wrijf het mengsel over het varkensvlees en laat het minstens een uur in de koelkast marineren.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de uien tot ze zacht zijn.
  4. Leg het varkensvlees op de barbecue en laat het ongeveer 6-7 uur garen, tot het zacht en mals is.
  5. Haal het vlees van de barbecue en trek het uit elkaar met twee vorken.
  6. Meng het vlees met de gebakken uien en de barbecuesaus.
  7. Serveer het vlees op de hamburgerbroodjes.

Calorieën: Ongeveer 550 kcal per sandwich
Kosten: Ongeveer €20 voor 8 sandwiches

Reacties zijn gesloten.