De Weber Smokefire, De Toekomst Of Niet?

De Weber SmokeFire is een pelletbarbecue die je kunt gebruiken voor het roken en grillen van voedsel. De barbecue is gemaakt van porselein geëmailleerd staal, wat roest en scheurvorming voorkomt. Hij is verkrijgbaar in twee maten: 24 en 36 inch. De SmokeFire is voorzien van twee grillroosters, waarvan het bovenste rooster verwijderbaar is. Het onderste rooster is voorzien van het bekende GBS-systeem van Weber, waarmee je alle GBS-accessoires kunt gebruiken.

De pellettoevoer is geplaatst in het midden van de barbecue en loopt omhoog met een variërende snelheid om verstopping te voorkomen. De SmokeFire heeft ook flavorizer bars, die zorgen voor maximale warmteverdeling over het gehele grilloppervlak. Bovendien heeft de barbecue een lade aan de onderzijde waar het vet wordt opgevangen en gescheiden van de as. Bij de release van de SmokeFire worden er drie smaken pellets geïntroduceerd: appel, eiken en een grill academy blend. Deze pellets zijn speciaal ontworpen voor de bereiding van voedsel en zijn niet geschikt voor gebruik in pelletkachels en andersom zou ik geen houtpellets voor de houtkachel gebruiken in de Weber Smokerfire.

De temperatuursensor van de Weber SmokeFire maakt het mogelijk om de temperatuur van de barbecue te regelen van 95 tot 315 graden Celsius. Dit is erg handig, omdat je op deze manier de juiste temperatuur kunt instellen voor het gerecht dat je wilt bereiden. De temperatuursensor is te bedienen via het digitale display op de barbecue of via de optionele Weber-app op je smartphone die werkt met Bluetooth!

Flavorizer bars zijn stalen platen die zijn bevestigd aan de barbecue. Ze zijn ontworpen om het vet dat tijdens het grillen uit het vlees druipt op te vangen en om het vlees te voorzien van een heerlijk rookaroma. De flavorizer bars zijn gebogen, zodat het vet wordt opgevangen in de lade aan de onderzijde van de SmokeFire. Dit helpt om de barbecue schoon te houden en voorkomt dat het vet in het vuur terechtkomt. Bovendien verhogen de flavorizer bars de temperatuur en de warmteverdeling van de barbecue, wat betekent dat het vlees juist gaar wordt en een mooie grillstreep krijgt.

Verkrijgbare houtpellets

De eikenpellets geven het vlees een houtachtige smaak en zijn bijvoorbeeld geschikt voor het roken van rundvlees of lamsvlees. De grill academy blend is een mix van verschillende houtsoorten en is geschikt voor het roken van verschillende soorten vlees.

Er zijn ook andere smaken pellets verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld aardbei, bessen, kersen, hickory en mesquite. Je kunt deze pellets gebruiken om het vlees nog meer smaak te geven of om een specifiek aroma te creëren. Het is aanbevolen om de pellets van dezelfde merk te gebruiken als je barbecue, omdat deze speciaal zijn afgestemd op de SmokeFire. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende pellets bij de hand hebt, zodat je niet tijdens het grillen of roken tekort komt.

De Weber SmokeFire is een populair apparaat voor het roken en grillen van voedsel. Volgens b

De belangrijkste pluspunten van de Weber SmokeFire:

 • Gemakkelijk te gebruiken: de SmokeFire is eenvoudig te bedienen dankzij het digitale display en de optionele Weber-app, waarmee je het vuur en de temperatuur vanaf je smartphone kunt regelen.
 • Rookaroma: de SmokeFire produceert een rijk rookaroma, wat het vlees een heerlijke smaak geeft.
 • Constant hoge temperatuur: de SmokeFire houdt een constante hoge temperatuur, wat betekent dat het vlees juist gaar wordt en een mooie grillstreep krijgt.
 • Grote grilloppervlakte: de SmokeFire heeft een ruime grilloppervlakte, zodat je voldoende ruimte hebt om grote hoeveelheden vlees tegelijk te grillen.

De minpunten van de Weber  SmokeFire zijn:

 • Prijs: de SmokeFire is veel duurder dan een ‘gewone’ barbecue.
 • Gewicht: de SmokeFire is een zwaar apparaat, wat betekent dat het niet gemakkelijk te verplaatsen is.
 • Pelletvoorraad: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende pellets bij de hand hebt, zodat je tijdens het grillen of roken niet tekort komt.
 • Asverwijdering: het is belangrijk om de as uit de barbecue te verwijderen om de performance van de grill te behouden en te voorkomen dat de as in het vlees terechtkomt.
 • Kosten pellets: de prijs van pellets kan per merk en smaak verschillen, dus het is aan te raden om rond te kijken voor de beste deal.
 • Onderhoud: het is belangrijk om je pelletbarbecue regelmatig te reinigen en te onderhouden om de levensduur te verlengen en de prestaties te behouden.

Weber Smokefire accesoires

Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar voor gebruik met de Weber SmokeFire houtgestookte pelletbarbecue. Zo is er bijvoorbeeld een Wet Smoke Kit, dat speciaal is gemaakt voor gebruik met de SmokeFire pelletbarbecue. Er zijn ook siliconen barbecuehandschoenen beschikbaar om je handen te beschermen tegen de hitte tijdens het grillen. Er is ook een bakplaat verkrijgbaar, die geschikt is voor gebruik met de SmokeFire EX4 en EX6 pelletbarbecues en de Spirit 300-serie gasbarbecues. Natuurlijke hardhout pellets in de smaak appel zijn ook verkrijgbaar voor gebruik met de SmokeFire pelletbarbecue. Andere accessoires die verkrijgbaar zijn, zijn onder andere een Sear Grate, Dutch Oven Duo, roestvrijstalen opklapbare werktafel, grillroosters, snijplank, grill- en bakplaat, gevogeltestomer en aluminium lekbakjes.

Deze accesoires zijn populair;

 • Wet Smoke Kit
 • Siliconen barbecuehandschoenen
 • Bakplaat
 • Natuurlijke hardhout pellets in de smaak appel
 • Sear Grate
 • Dutch Oven Duo
 • Roestvrijstalen opklapbare werktafel
 • Grillroosters
 • Snijplank
 • Grill- en bakplaat
 • Gevogeltestomer
 • Aluminium lekbakjes

De Weber SmokeFire is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten, zoals speciaalzaken voor grillen en buitenkeukens, en online op websites zoals Amazon of Bol.com

Houtgestookte pelletbarbecues zijn de laatste tijd erg populair geworden, omdat ze een heerlijk rookaroma geven aan het vlees en gemakkelijk te bedienen zijn. Pelletbarbecues werken door houtpellets te verbranden, wat resulteert in een constante en gelijkmatige warmte. Dit betekent dat het vlees juist gaar wordt en een mooie grillstreep krijgt.

Als je overweegt om een pelletbarbecue aan te schaffen, is het aan te raden om verschillende merken te vergelijken en te kijken naar de specificaties en features die ze aanbieden. Het is ook belangrijk om te onthouden dat pelletbarbecues soms wat duurder zijn dan andere grillapparaten, maar dat ze wel een constante en gelijkmatige warmte produceren en een heerlijk rookaroma geven aan het vlees. Als je eenmaal een pelletbarbecue hebt, is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden door het regelmatig te reinigen en de pellets op te slaan in een droge, afgesloten container.

Reacties zijn gesloten.