“Zalm in de mist” – Gerookte zalm in bananenbladeren

Inleiding: Deze heerlijke gerookte zalm is verpakt in bananenbladeren en wordt op de barbecue gegaard. Het bananenblad houdt het vocht vast en geeft de zalm een heerlijke, lichtzoete smaak. Dit gerecht is perfect als hoofdgerecht bij een zomerse barbecue.

Weetje: Bananenbladeren worden vaak gebruikt in de Zuidoost-Aziatische keuken om eten in te pakken voordat het wordt gestoomd, gekookt of gegrild. Het bananenblad geeft het eten een unieke smaak en aroma.

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 4 bananenbladeren (verkrijgbaar bij de toko)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Stappenplan:

  1. Week de bananenbladeren in warm water zodat ze zacht worden.
  2. Meng de knoflook, rode peper, honing, sojasaus en limoensap in een kom.
  3. Leg de zalmfilets op de bananenbladeren en verdeel het knoflook-mengsel over de zalm.
  4. Vouw de bananenbladeren dicht en bindt ze vast met touw.
  5. Leg de ingepakte zalm op de barbecue en gril ongeveer 10-15 minuten totdat de zalm gaar is.
  6. Haal de zalm uit de bananenbladeren en serveer.

Kosten: Dit gerecht kost ongeveer €15,- voor 4 personen.

Calorieën: Dit gerecht bevat ongeveer 300 calorieën per portie.

Reacties zijn gesloten.