Zelfgemaakte Hete Barbecuesaus in een Flits!

In de supermarkt kun je natuurlijk diverse hete sauzen kant-en-klaar kopen voor je barbecue, maar het zelf maken is natuurlijk ook een optie. Bovendien kun je de saus eenmaal maken en vervolgens voor een langere tijd bewaren, zodat je meteen voor een langere tijd klaar bent. Dit is een gemakkelijk en snel recept voor een zelfgemaakte hete barbecuesaus – probeer het uit!

Ingrediënten:
– 1 kopje mayonaise
– 2 eetlepels sriracha saus (of naar smaak meer voor extra pit)
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel citroensap
– Zout en peper naar smaak

Stappenplan:

1. In een kom, combineer de mayonaise, sriracha saus, honing, knoflookpoeder, paprikapoeder en citroensap.
2. Roer alles goed door elkaar totdat alle ingrediënten volledig gemengd zijn.
3. Proef de saus en voeg zout en peper toe naar smaak.
4. Als je de saus pittiger wilt, voeg dan meer sriracha saus toe en meng goed.
5. Dek de kom af en laat de saus minstens 30 minuten in de koelkast rusten om de smaken te laten mengen.
6. Haal de saus uit de koelkast en roer voor het serveren nogmaals goed door.

Geniet van je Perfecte Broodje Kip met een Pittige Twist!
Serveer deze zelfgemaakte spicy saus op je favoriete gegrilde kipbroodjes voor een explosie van smaak. Je zult versteld staan van hoe deze eenvoudige toevoeging je barbecue-ervaring kan transformeren. Vergeet niet om extra saus bij de hand te houden – je gasten zullen erom vragen!

 

Reacties zijn gesloten.