Sappige kipspiesjes met een tropische twist

Breng de smaken van de tropen naar je barbecue met deze gegrilde kipspiesjes met ananas. Deze sappige kipspiesjes zijn een heerlijke manier om de smaken van de tropen naar je barbecue te brengen. De combinatie van mals kippenvlees en zoete ananas zorgt voor een heerlijk gerecht dat zeker in de smaak zal vallen bij je gasten. Serveer deze spiesjes als voorgerecht of als onderdeel van een hoofdmaaltijd.

Stappenplan:

  1. Snijd de kipfilets in stukjes van ongeveer 2,5 cm.
  2. Snijd de ananas in stukjes van dezelfde grootte als de kip.
  3. Rijg de kip en ananas om en om op spiesjes.
  4. Meng in een kom de olijfolie, sojasaus, bruine suiker, knoflookpoeder en gemberpoeder tot een marinade.
  5. Bestrijk de kipspiesjes met de marinade en laat ze minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
  6. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur en vet het rooster lichtjes in met olie.
  7. Grill de kipspiesjes ongeveer 10-12 minuten, of tot ze gaar zijn en lichtbruin gekleurd zijn.
  8. Serveer de kipspiesjes met een frisse salade en geniet van deze heerlijke tropische smaken!

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 1 verse ananas, in stukjes gesneden
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Calorieën per 100 gram: 137 kcal

Reacties zijn gesloten.