Sappige kippendijen gemarineerd in citroen en tijm

Kippendijen zijn een uitstekende keuze voor de barbecue. Ze blijven sappig en mals, zelfs als je ze langere tijd op het vuur legt. Dit recept voor gemarineerde kippendijen met citroen en tijm is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak. Serveer de kippendijen met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Stappenplan:

  1. Meng de olijfolie, citroensap, tijm, knoflook, zout en peper in een kom.
  2. Leg de kippendijen in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  3. Dek de kom af en laat de kippendijen minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  4. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  5. Leg de kippendijen op de barbecue en grill ze ongeveer 6-8 minuten per kant, of tot ze gaar zijn.
  6. Serveer de kippendijen met een frisse salade en eventueel een schijfje citroen.

Ingrediënten:

  • 8 kippendijen
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje citroensap
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Calorieën per 100 gram: 190 kcal

Reacties zijn gesloten.